Loopbaanbegeleiding

Heb je genoeg van je huidige situatie in je werk?
Wil je met een concreet stappenplan
naar het werk dat bij jouw talenten past en
wat je waardering, voldoening en plezier geeft?!

Herken jij jezelf in één van de volgende situaties?

 

 • Ben je hoger opgeleide 30-er die al een tijdje werkt in dezelfde functie en merk je dat het hier en daar begint te wringen? Je wilt een volgende stap in je loopbaan zetten maar weet niet hoe die stap eruitziet. En hoe je die kunt realiseren. Als je kort en bondig kunt benoemen wie jij bent, welke talenten jij hebt en waarom jij de persoon bent voor die volgende functie in je loopbaan…. dan geef je zelfbewust sturing aan je eigen loopbaan.

 

 • Ben jij hoger opgeleide 40-er die met steeds minder energie naar je werk gaat en met nog minder energie thuiskomt? Dit kan niet zo heel lang meer doorgaan! Je hebt het idee talenten & kwaliteiten te hebben die je niet kwijt kunt in je werk. Maar welke talenten? En welke functie mogelijkheid(en) past daar dan bij? Je wilt heel graag deze situatie veranderen. Met inzicht in jezelf, weten wat je wilt en positieve energie sturing geven aan de richting van je loopbaan.

 

 • Heb je wel eens het gevoel van ‘Is dit alles?’ Je werk, je leven, sport en gezellige bezigheden… het gaat zo z’n gangetje. Je komt er eigenlijk niet aan toe even helemaal stil te staan en je te bezinnen op je werk en leven. Om te onderzoeken wat jij nu werkelijk wilt. En je kunt daar heel goed wat ondersteuning bij gebruiken.

Leven in deze werksituatie kost je veel energie en gedoe en dat is niet nodig!

Het is zelfs jammer omdat je met werk dat echt bij je past zoveel meer plezier in je leven ervaart. De meeste mensen zijn zich niet bewust van de eigen natuurlijke talenten en dat is niet zo gek… Want dat leer je niet op school. Sterker nog; op school, in je opleidingen en later op je werk raak je het contact met je natuurlijke talenten steeds meer en meer kwijt. Ik help je bewust te worden van jou natuurlijke talenten, dat wat jij het allerliefste doet en waar je goed in bent!

 

Dus heb jij genoeg van je huidige situatie in je werk?

Laat dit niet te lang duren.
Volg het Loopbaanprogramma ‘Creëer jouw plezierbaan!’ zodat
je met een concreet stappenplan het werk vindt dat bij jou past, waar je plezier in hebt en waarmee je meer erkenning en waardering verdient.

 


Ervaring Loopbaanprogramma

Met het volgen van het door Lydia aangeboden Loopbaanprogramma verkreeg ik stapsgewijs inzicht in mijn talenten, kwaliteiten en drijfveren. De focus die daaruit volgde heeft er toe geleid dat ik een baan vond die fantastisch bij mij past.

De werkwijze van Lydia is persoonlijk, betrokken, praktisch en nuchter. Tegelijkertijd daagt ze uit om op zoek te gaan naar diepere drijfveren, hetgeen een extra dimensie aan het loopbaanperspectief geeft.

Lex van Waarden


Stel je eens voor hoe het zou zijn als:

Loopbaanbegeleiding: Op koers naar werk dat echt bij JOU past

 • Je zeer bewust bent van je eigen talenten & kwaliteiten. Je precies weet waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. En je dit stevig in je schoenen staand aan anderen kunt vertellen.

 

 • Je weet hoe jij je talenten & kwaliteiten, je dromen voor de toekomst kunt vertalen naar een mogelijke functie richting(en). Je deze andere manier van kijken naar functies vanuit jezelf niet alleen voor nu maar voor altijd hebt geleerd.

 

 • Je met een concreet stappenplan kunt gaan naar het werk waar je plezier in hebt. Dat je weet waar je naartoe wilt. Jij je doel voor ogen hebt. Wat je direct rust en positieve energie geeft.

 

 • Je ondersteuning krijgt bij de belemmeringen die je tegenkomt op je pad naar het werk waar je plezier in hebt. We samen deze belemmeringen opsporen en opruimen. Zodat je in meer gemak je weg vervolgt.

 

 • Je het werk doet wat je het allerliefste doet. Waar je ’s ochtends bij het opstaan zin in hebt te gaan doen. Waar je energie van krijgt. Het werk waarvan je nu nog niet weet dat het bestaat maar je straks precies weet wat het is.

 

En… je een positief fijne uitwerking op je privéleven ervaart. Je minder stress en meer rust in je relatie of gezinsleven ervaart. De dingen die je doet voor ontspanning, ook echt ontspannend zijn omdat je het werk doet wat je het meest plezier geeft.

In het Loopbaanprogramma gaan we samen aan de slag zodat je stevig in je eigen talenten & kwaliteiten komt te staan

en met een concreet stappenplan het werk creëert wat jou plezier en voldoening geeft.

 

Je leert veel over jezelf. Wie jij bent met alles wat jij in je hebt en te bieden hebt. Het brengt je een ommekeer in benadering van werk vanuit jezelf. Je gaat niet meer uit van functies en vacatures die een werkgever heeft en waar jij je in probeert te voegen. Na het Loopbaanprogramma kun je sturing geven aan je loopbaan in de richting van werk waar jij plezier in hebt, je het liefst doet en waar je van nature goed in bent.

 

Daarbij kun je met werk waar je van nature goed in bent veel meer bijdragen aan je omgeving. Het werk geeft je namelijk energie waardoor je meer werk verzet in minder tijd. Je bent dus productiever en kunt met jouw talenten echt iets bijdragen. Werk wat ertoe doet en voldoening geeft.

Inhoud van het Loopbaanprogramma ‘Creëer jouw plezierbaan’:

Loopbaanbegeleiding: Met een concreet stappenplan naar werk dat ECHT bij JOU pastJe kunt het Loopbaanprogramma zien als een trechtermodel. We gaan eerst in de breedte onderzoeken wie jij bent, wat jij te bieden hebt en wat jij wilt. We denken dan nog niet aan mogelijke functierichting(en). En dat zou je geduld enigszins op de proef kunnen stellen. Belangrijk is gewoon eerst het fundament stevig en goed helder te hebben. En dat fundament dat ben jij!

 

Jij bent meer dan een test. Werk dat echt bij jou past enkel bepalen op basis van testen, is echt te kort door de bocht. Testen zijn vaak gebaseerd op algemene termen en indeling op basis van een groep mensen die eerder de testen hebben uitgevoerd. Jouw unieke verhaal komt daar niet uit naar voren.. en juist jouw unieke verhaal maakt dat je natuurlijke talenten specifiek en concreet worden benoemd. Atma Coaching past enkel de testen toe die aanvullend en verdiepend werken op jouw unieke verhaal.

 

Pas dan gaan we gestructureerd brainstormen over mogelijke functierichting(en). En deze functierichting(en) ga je toetsen aan de werkelijkheid. Kijken of je dan nog steeds zo enthousiast bent! Steeds duidelijker wordt welke functierichting(en) en accenten daarin echt bij jou past. En steeds duidelijker wordt in welke omgeving jij het best tot je recht komt.

Onderdelen in het Loopbaanprogramma op een rij:

Het loopbaanprogramma is een combinatie van opdrachten die je thuis uitwerkt, mp3’s die je thuis beluistert, 1-op-1 coaching- (in Hilversum) en telefonische of internet sessies. Tijdens de loopbaanbegeleiding sessies bespreken we jouw uitwerking van de opdrachten, jou ontwikkeling in ontdekkingen en inzichten over jou.

 

1. Ontdek jezelf!
Opdrachten en loopbaanbegeleiding sessies waarin je ontdekt:

 • Wat jouw talenten en kwaliteiten zijn. Je hebt daar een duidelijk zicht op en bent je bewust van je eigen talenten en kwaliteiten.
 • Wat ook duidelijk niet jouw kwaliteiten zijn. Het kan zijn dat een kwaliteit die jij gewoonweg niet hebt, nodig is voor de functie die je nu uitoefent. Goed je daar bewust van te zijn want op dit punt verlies je energie in je werk.
 • Waar je valkuilen liggen en op welke manier je daarmee om kunt gaan.
 • In welke (werk)omgeving je het best tot je recht komt.
 • Jouw wensenlijst met factoren die je terug wilt vinden in je werk.

 

2. Onderzoek je mogelijkheden!
Opdrachten en loopbaanbegeleiding sessies waarin je aan de slag gaat met:

 • Vertaling naar mogelijke functierichting(en)
 • Conclusies uit jouw onderzoek of de mogelijke functierichting(en) echt zo leuk is als je denkt. En ik leer je hoe je dit kunt onderzoeken.
 • Keuze voor de functierichting die echt bij jou past en de omgeving waarin jij het best tot je recht komt. Vaak is er ook nog een alternatief 2e pad.
 • Concreet stappenplan om te komen tot het werk dat echt bij jou past!
 • Aangepast cv. Waarin jouw talenten & kwaliteiten in profiel en werkervaring eruit springen voor het werk dat echt bij jou past! Zodat je goed in het vizier komt bij je toekomstige werk- of opdrachtgever.

 

3. Onderneem jezelf!
Opdrachten en loopbaanbegeleiding sessies waarmee je de stappen uit je plan zet:

 • Helder formuleren van je boodschap en gesprek in netwerk activiteiten.
 • Creatief verfijnen van de mogelijkheden uit je plan op basis van de bevindingen en resultaten uit netwerkgesprekken.
 • Balans brengen in je eventuele gevoel uit je comfortzone te zijn in de stappen die je zet.
 • Belemmeringen die je tegenkomt op je pad naar het werk waar je plezier in hebt: opsporen en opruimen zodat je in meer gemak je weg vervolgt.

 

Het kan zijn dat niet alle onderdelen aan begeleiding voor jou nodig zijn. Tijdens een gratis telefonische loopbaan check-up kunnen we samen in de meeste gevallen al goed inschatten welke onderdelen nodig zijn. Soms is er een aanvullend oriënterend gesprek nodig.

Het Loopbaanprogramma ‘Creëer jouw plezierbaan’ is er voor mensen die hun talenten de wereld in willen zetten

Het Loopbaanprogramma is niet geschikt voor je als je:

 • eigenlijk geen tijd en energie wilt of kunt vrijmaken
 • zelf geen verantwoordelijkheid neemt voor je leven, je alles wilt blijven doen zoals je het altijd al doet
 • je helemaal niet uit je comfortzone durft te stappen om iets nieuws te onderzoeken

Deelname is dan een teleurstelling en geldverspilling. En dat zou jammer zijn!

Wat is de waarde van het Loopbaanprogramma
‘Creëer jouw plezierbaan’

De waarde van het verkrijgen van een grote hoeveelheid zelfinzicht en werk dat je het allerliefste doet. Waar je veel waardering, voldoening en plezier in hebt en je ook een positief effect op je privéleven geeft… die waarde is niet in geld uit te drukken.

De onderdelen van deze investering in jezelf op een rij:

> Telefonische loopbaan check-up en Oriënterend gesprek
> Werkmap met opdrachten en mp3’s ‘Ontdek jezelf’, ‘Onderzoek je mogelijkheden’ en ‘Onderneem jezelf’
> Loopbaanprogramma met zelfinzicht voor je werk en leven, werk waar je meer erkenning en waardering in verdient en je meer voldoening en plezier geeft
> 2-maal 30 minuten Skype of telefonische ondersteuning

Spreekt dit je aan? Wil je graag hierover met mij in gesprek?

Meld je aan voor een gratis telefonische Loopbaan Check-up en we kijken samen of het Loopbaanprogramma bij je past.

 

Mijn naam is Lydia Atema en ik ben mijn loopbaan als jonge vrouw gestart als projectleider van Bedrijfskundige ICT projecten in het Bank- en Verzekeringswezen. Na een aantal jaren groei in die functie te hebben gemaakt in grotere en complexere projecten, voelde ik dat er iets ging wringen. Ik begon iets te missen. Ik wist alleen niet wat en had geen flauw idee hoe ik dit kon oplossen. In die tijd bestond er nog geen Loopbaancoaching.

 

Ik maakte de overstap naar projectleider & ondernemerscoach bij een kleiner consultancybureau voor het MKB (het Midden- en KleinBedrijf). Dat was al een hele stap in de goede richting. Hier kon ik pionieren in een dynamische en creatieve omgeving. Hoewel ik veel meer plezier had in mijn werk, bleef ik ook hier nog iets missen.

 

Ik besloot het over een andere boeg te gooien. Naast mijn werk als projectleider deed ik een opleiding intuïtieve ontwikkeling en las vele boeken over loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling. Ik leerde en ontdekte enorm veel over hoe je komt tot zelfkennis, hoe je dromen waarmaakt en ontdekt waar je echt goed in bent. Ik volgde een opleiding tot Loopbaancoach en leerde een gefaseerde methode met oefeningen waarin je dieper ontdekt: wie je bent, wat je kunt en wat je echt wilt… en hoe je dit met een concreet stappenplan kunt realiseren. En dat gaf mij direct al een positieve boost in mijn leven.

 

Het kwartje viel pas echt toen ik bij een Loopbaanbureau een Talentenanalyse deed. Dat was een schot in de roos! Met het simpelweg benoemen van mijn 2 talenten vielen alle puzzelstukjes op z’n plaats. Op het moment dat deze talenten allebei niet meer in je werk voorkomen, begint het te wringen en verlies je energie en plezier in je werk!

 

Bij het invullen van werk dat bij mij past kan ik nu altijd, mijn hele leven lang terugvallen op dit inzicht van mijn natuurlijke talenten. Het weten in welke omgeving ik het beste tot mijn recht kom. En op dit moment is dat in de combinatie van mijn praktijk voor Loopbaanbegeleiding en het organiseren van Spirituele reizen. Mijn werk voelt niet als werk maar is puur genieten!

 

Het is voor mij een jarenlang proces geweest tot het werk wat helemaal bij mij past. Laat het voor jou niet zo lang duren! Want dat is niet nodig. Ik weet hoe jouw talenten & kwaliteiten kunnen worden vertaald naar een functie die past, oefeningen die echt werken en die je blijvende inzichten geven. En daarbij is het een natuurlijk talent van mij in jou te zien waar jij van nature goed in bent. In een gestructureerde methode heb ik al mijn kennis en de oefeningen die echt werken, geïntegreerd.

 

Kies jij voor jezelf en het ‘Creëren van jouw plezierbaan’ ?
Dan ga ik graag samen met jou aan de slag!

 

Meld je aan voor een gratis telefonische Loopbaan Check-up en we kijken samen of het Loopbaan programma bij je past. Tijdens het gesprek ontvang je zicht op wat je ECHT zou willen doen. Wat je onbewust tegenhoudt om te kiezen voor werk dat echt bij JOU past. En welke eerste stap je kunt zetten.

Neem ook gerust contact met me op.
Bel 06 – 28 86 86 47 of mail naar info@atmacoaching.nl.

 

Hartelijke groet,

 

 

 

Lydia Atema

 

PS. Je kan het investeringsbedrag opgeven bij de belastingdienst als studiekosten. Je ontvangt dan ongeveer 1/3 deel van het bedrag boven de € 250,- retour van de belastingdienst bij je jaarlijkse inkomstenaangifte.

 

Nog een reden om NU voor jezelf te kiezen en je huidige situatie in je werk niet langer voort te laten duren.