Mijn aanpak

Atma Coaching helpt je stevig in jouw schoenen aan talenten & kwaliteiten te staan zodat je het werk vindt dat bij jou past en waar je plezier in hebt.

 

Als je een programma bij mij als loopbaancoach volgt, wil je wel dat je na het traject ook daadwerkelijk het werk vindt dat bij jou past. Loopbaancoaches zijn er genoeg. Wat je nodig hebt is een helder stappenplan die leidt tot het resultaat wat jij wilt bereiken. Op deze pagina lees je welke resultaten je kunt verwachten. Vanuit welke filosofie ik werk en wat Atma Coaching anders maakt dan andere bureaus voor loopbaanbegeleiding.

 

In een loopbaanprogramma met mij kun je het volgende bereiken:

 

Je hebt inzicht in- en bent je bewust geworden van je natuurlijke talenten en kwaliteiten. En je weet hoe je op een andere manier naar functies kunt kijken die echt bij je passen. Het hoeft niet direct een nieuwe functie te zijn. Ook kan het een kwartslag in je huidige functie betekenen waarmee je een afslag in een nieuwe richting neemt.

 

Je bent een aardige hoeveelheid aan zelfinzicht rijker. Niet alleen voor nu maar voor de rest van je leven. Wie je bent, waar je van nature goed in bent, je dromen voor de toekomst. Iets wat zo vanzelfsprekend normaal voor je kan zijn wat je zelf over het hoofd zag. Maar jou uniek maakt in wie je bent. Je hebt een helder en duidelijk zicht op je zelf. Je waardeert jezelf, je talenten en kwaliteiten.

 

Je staat steviger in je schoenen bij je huidige of een toekomstig werkgever. Je weet duidelijk en to the point te benoemen waarom jij geschikt bent voor die functie.

 

Je hebt een strategie om je sollicitatie en cv zo vorm te geven dat deze overkomt. En je niet tussen vele anderen op de stapel verdwijnt. Je kunt jouw talenten en kwaliteiten in je profiel zo verwoorden dat duidelijk is dat jij past op die functie. Je kunt je werkervaring zo beschrijven dat je talenten en kwaliteiten blijken uit de resultaten die je in je werk hebt bereikt. Waarmee je jou kansen in een gesprek aanzienlijk verhoogd.

 

Je hebt een model waarmee je kunt zien waar jij in je werk aanvullend bent op anderen in plaats van in strijd. Ieder mens heeft talenten en kwaliteiten. We zijn verschillend en uniek. In je werk kun je inzicht en begrip hebben voor deze verschillen en aanvullend op elkaar zijn in plaats van in strijd. Dit geeft een prettige werksfeer en resultaten worden op een makkelijkere manier gecreëerd.

 

Je hebt de tools in handen om het werk te vinden dat bij je past. Waar je ’s ochtends met plezier voor opstaat. Wat je bereikt in een loopbaantraject van Atma Coaching is niet alleen voor nu… de verkregen zelfinzichten werken door in je verdere leven.

 

De filosofie van waaruit ik werk in de loopbaanbegeleiding

 

Ieder mens kan helemaal gelukkig zijn en plezier hebben in het werk dat hij of zij doet. Het gaat erom dat jou natuurlijke talenten, kwaliteiten en drijfveren aansluiten op de competenties van de functie. Veel mensen zijn zich niet bewust van de eigen natuurlijke talenten en dat is niet zo gek… Want dat leer je niet op school. Sterker nog; op school, in je opleidingen en later op je werk raak je het contact met je natuurlijke talenten steeds verder kwijt. Ik help je weer bewust te worden van jou natuurlijke talenten, dat wat jij het allerliefste doet en waar je goed in bent!

 

Ik geloof niet in de maakbaarheid van de mens op de functie. Op je werk word je beoordeeld op de competenties van de functie. Als je ergens niet goed in bent, ligt deze competentie buiten jou talenten en kwaliteiten. Ontwikkeldoelen en trainingen op het verbeteren van jou functioneren op deze competentie zijn verspilde energie. Het kan iets beter worden, goed wordt het nooit! En dat is jammer want het geeft veel frustratie. Met inzicht in- en bewust zijn van jou talenten, waar jij goed in bent, kun je gericht sturing geven aan je loopbaan en werk. Dat geeft je energie!

 

Mensen die werken vanuit hun talenten genereren een enorme creatiekracht. Strijd is er niet meer om iemand te laten functioneren op een competentie waar iemand gewoonweg niet goed in is. Mensen die werken vanuit hun kracht aan talenten en kwaliteiten werken aanvullend op elkaar. Resultaten worden op een makkelijkere manier gecreëerd. En dat geeft veel voldoening en plezier in je werk. Niet onbelangrijk voordeel voor het bedrijf is dat het de productiviteit en het rendement verhoogd.

 

Ik werk het liefst met mensen die met hun werk daadwerkelijk willen bijdragen aan hun omgeving. Mensen die vanuit een innerlijk gevoel met hun talenten een droom willen realiseren. Zichzelf willen zijn, laten zien en een daadwerkelijke bijdrage willen leveren in wat ze doen.

 

Hoe ik te werk ga…

 

Wie jij bent, jouw dromen, wat jij echt wilt, staat centraal. Het draait niet om een onderzoeksmethode of technieken voor loopbaanbegeleiding. Ik heb het niet nodig me daarachter te verschuilen. Het zijn enkel middelen om iets te bereiken… namelijk dat wat jij wilt bereiken. Op een manier die bij jou past.

 

Ik heb geen oordeel in goed of fout. Ik geloof er niet zo in dat iets wat je zegt of doet, goed of fout zou zijn. Jouw verhaal is wat jij hebt meegemaakt en gedaan. Alle keuzes daarin hebben jou iets gebracht en dat is waardevol. Dit betekent dat er een openheid is in wat zich kan ontvouwen aan talenten, kwaliteiten, dromen, waarden enzovoort.

 

Ik daag je uit om de diepte in te gaan. Loopbaanbegeleiding waar je een beetje naar links schuift en rechts duwt daar heb je niet zoveel aan. En je bereikt daarmee niet het resultaat dat je verdient. Wat ligt er dieper verborgen in wat je tot nu toe hebt gedaan en wat zijn je ongebreidelde dromen. Het vraagt je om uit je comfortzone te komen. Als je wilt – en als je durft – gaan we samen de diepte in om te onderzoeken wie jij bent en van daaruit welk werk echt bij jou past!

 

Praktisch en concreet resultaat. Ik hou er niet van als iets in het vage blijft hangen. Het gaat er om dat je talenten, kwaliteiten, dromen praktisch worden vertaald naar één of meerdere mogelijke functierichting(en) die bij jou past. Concreet benoemd! Dit betekent ook actie en doen! In de realiteit toetsen of je werkelijk enthousiast blijft over die mogelijke functierichting(en). Met een concreet stappenplan om te komen tot die functie die bij jou past!

 

Wat maakt Atma Coaching uniek?

 

Het is mijn natuurlijke talent om talentpotentieel te ontwikkelen. Dat was een resultaat uit mijn eigen loopbaanprogramma. Al van jongs af aan zie ik in anderen waar ze van nature goed in zijn en stimuleer dit verder te ontwikkelen. En dat talent helpt mij in jouw verhaal dieperliggend de essentie te vinden en op een makkelijke manier jou talenten en kwaliteiten te benoemen.

 

Ik ben zelf iemand die de diepte ingaat. En schroom het leven niet. Ik heb een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt en begrijp hoe processen in het leven in elkaar zitten. Het heeft me veel gebracht. Met name het organiseren van Spirituele reizen in combinatie met mijn praktijk voor Loopbaanbegeleiding. Mijn werk voelt niet als werk maar is genieten! Samen met jou kan ik die diepte ingaan! Zodat ook jij de stappen kunt zetten naar werk dat jou helemaal past.

 

Ik ben bekend met een breed scala aan functies. In mijn jarenlange ervaring als ondernemerscoach in het MKB ben ik in contact gekomen met een grote diversiteit aan functies. Van juridisch adviseur, van industrieel ontwerper tot organisatie consultant, van hoteleigenaar tot ICT projectleider. Ik kan me snel in jou situatie inleven en makkelijk vanuit die brede kennis in mogelijke functierichtingen schakelen.

 

Ik kan je ondersteunen in het opzetten van een eigen bedrijf. Mocht uit het loopbaantraject blijken dat ondernemerschap dé invulling is die het best bij jou past dan kan ik je verder ondersteunen als ondernemerscoach.
Wel zo prettig! Alles inéén.

 

Je weet nu meer over wat loopbaanbegeleiding bij Atma Coaching jou oplevert, mijn filosofie en wijze van coachen. Lees hier verder over onze verschillende vormen van dienstverlening.