ATMA COACHING
Leven en werken in voldoening, waardering en plezier!

bekijk Lydia Atema's profiel op LinkedIn

 

Lydia Atema

Mijn loopbaan begon als jonge vrouw direct als projectleider van Bedrijfskundige ICT projecten in het Bank- en Verzekeringswezen. En regelmatig nam ik een project ‘in crisis’ over. Tijdlijnen werden overschreden, samenwerking tussen mensen was moeizaam en doelstellingen werden niet gehaald.


Ik creëerde ruimte in het team en liet mensen die taken doen waar ze echt goed in zijn. Op het moment dat iemand niet de competentie heeft om een bepaalde taak uit zijn of haar functie uit te voeren, werd deze taak door een ander talent uitgevoerd. Voor mij ging dat als vanzelf. Ik was me toen niet bewust dat ik daarmee inzette op de eigen talenten en kwaliteiten van mensen.
Een belangrijke reden waardoor de projecten op een makkelijkere manier werden gerealiseerd, doelstellingen binnen de tijd bereikt. En niet onbelangrijk... we hadden plezier in ons team en we waren trots op het resultaat van ons werk.


Na een tijd als projectleider van verschillende projecten te hebben gewerkt, voelde ik dat er iets ging wringen. Ik begon iets te missen. Ik wist alleen niet wat en had geen flauw idee hoe ik dit kon oplossen.


Hoppend van de ene bank naar de andere verzekeringsmaatschappij bleef ik telkens in mijn werk iets missen niet wetend wat. De periode dat ik bij een werkgever werkte, werd steeds korter en het gevoel van wringen steeds nijpender. Een duidelijk signaal dat ik nu toch echt iets moest gaan doen! Ik stapte er even helemaal tussenuit om me te bezinnen op ‘wat nu’? Alleen hoe? Zo’n 15 jaar geleden was hulp inroepen van een loopbaancoach niet zo gebruikelijk en het vak loopbaancoaching ook nog niet zo duidelijk ontwikkeld.


In een kort jaar sabbatical las ik vele boeken over loopbaanbegeleiding, persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling. Ook deed ik een opleiding intuïtieve ontwikkeling. Ik leerde en ontdekte enorm veel over hoe het leven in elkaar zit en hoe processen in het leven van mensen verlopen. Hoe je komt tot zelfkennis, hoe je dromen waarmaakt en ontdekt waar je echt goed in bent.


Ik maakte de overstap naar projectleider & ondernemerscoach bij een consultancybureau voor het MKB (het Midden- en KleinBedrijf). Dat was al een hele stap in de goede richting. Hier kon ik pionieren in een dynamische en creatieve omgeving. Als ondernemerscoach heb ik rijp en groen aan ondernemers gecoacht: een bedrijf voor industriële productontwikkeling met vervaardiging van de producten in Japan, Grafische vormgeving, Architect, ICT- en Organisatie consultancy, Bureau voor secretariële ondersteuning etc.


Toch bleef ik ook hier iets missen... en ging mijn zoektocht door tot de kern. Ik volgde een opleiding tot Loopbaancoach en leerde een gefaseerde methode met oefeningen waarin je dieper ontdekt: wie je bent, wat je kunt, wat je echt wilt en hoe je dit met een concreet stappenplan kunt realiseren.


De echte schot in de roos kwam toen ik samen met een Loopbaanbureau een Talentenanalyse uitvoerde. Alle puzzelstukjes vielen op z’n plaats met het simpelweg benoemen van mijn 2 natuurlijke talenten. Op het moment dat beide je natuurlijke talenten niet meer in je werk voorkomen, begint het te wringen en verlies je plezier in je werk!


Mensen die werken vanuit hun talenten genereren een enorme creatiekracht. Strijd is er niet meer om iemand te laten functioneren op een competentie waar iemand gewoonweg niet goed in is. Mensen die werken vanuit hun talenten en kwaliteiten werken aanvullend op elkaar. Resultaten worden op een makkelijkere manier gecreëerd. Je doet meer in minder tijd. En hebt plezier in je werk. Niet onbelangrijk voordeel voor het bedrijf is dat het de productiviteit en het rendement verhoogd.


Bij het invullen van werk dat bij mij past kan ik nu altijd, mijn hele leven lang terugvallen op dit inzicht van mijn natuurlijke talenten. En op dit moment is dat in de combinatie van het organiseren van Spirituele reizen met mijn praktijk voor Loopbaanbegeleiding. Mijn werk voelt niet als werk maar is puur genieten!


De kennis en ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn ontdekkingstocht deel ik graag met jou! Zodat ook jij het werk ontdekt dat echt bij jou past en waar je plezier in hebt. En met een concreet stappenplan deze invulling in werk kunt realiseren. Het is tenslotte een talent van mij in mensen te zien waar ze van nature goed in zijn. En ik help je graag dit voor jou of voor de mensen van je team te ontdekken en realiseren!


Wil je mijn ervaring inzetten voor de mensen van je team of afdeling?
Neem dan gerust contact met me op en we bespreken je wensen en doelen.
Bel 06 – 28 86 86 47 of mail naar info@atmacoaching.nl.


Curriculum op een rij

Atma Projecten & Coaching. Loopbaanbegeleiding.
Atma Reizen. Organiseren en begeleiden spirituele reizen naar India, Egypte, Zuid Frankrijk en Peru.
Ondernemerscoach, Interim Manager en Projectleider bij Stadia.
Ontwikkeling en realisatie van activiteiten gericht op ondernemerschapbevordering.
Projectleider bij de ING Bank, ANOZ Zorgverzekeringen (nu Agis), ASZ Automatisering Sociale Zekerheid (nu PinkRoccade) en ABN AMRO.

Opleidingen
○ Loopbaan- en Mobiliteitscoach (Post-HBO) bij bureau Hoogendijk
○ Intercultureel Management (Post-HBO) bij de Transfergroep Rotterdam & Omgeving
○ Bedrijfskunde (Post-HBO) bij het IC&D te Utrecht
○ Heao Bedrijfsinformatica aan de HES in Amsterdam